Ondernemersnetwerk duin- en bollenstreek
Terug naar overzicht
Uitnodiging voor event op 21/04/15

Het ONDB gaat de ruimte in met André Kuipers.


Het ONDB bestaat 15 jaar en dat jubileumjaar willen wij op 21 april 2015 groots afsluiten. Dit keer niet alleen met u, maar ook samen met uw partner en/of kinderen. Het ONDB nodigt u namelijk uit om samen met uw gezin een geweldige avond bij te wonen waarin André Kuipers ons meeneemt de ruimte in.  

André Kuipers behoeft eigenlijk geen introductie. Hij heeft zijn sporen dik verdiend. Zo is hij de eerste Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam. 

Na jarenlange training werd André Kuipers op 21 december 2011 voor de tweede keer de ruimte in gelanceerd met een Russische Soyoez-raket. Twee dagen later arriveerde hij in het internationale ruimtestation ISS om daar een half jaar te wonen en werken. Aan boord was hij arts, wetenschapper, boordingenieur en onderhoudsmonteur. Deze missie is de langste Europese ruimtevlucht in de geschiedenis. In totaal bracht André Kuipers 204 dagen in de ruimte door.


André Kuipers zal ons op 21 april motiveren met zijn indrukwekkende verhaal over zijn ervaringen in de ruimte en de weg ernaartoe. Een verhaal dat laat zien dat doorzettingsvermogen, gedrevenheid en geduld ons ver kan brengen. Het motto van André Kuipers is: “steek nooit een stok in je eigen wiel”. Oftewel: hoe klein de kans om iets te bereiken ook lijkt te zijn, laat deze nooit varen. Een mooi motto voor ons allemaal! Ook krijgt u de gelegenheid om vragen te stellen aan André Kuipers. 

Deze unieke avond vindt plaats in de Muze te Noordwijk, Wantveld 22. Parkeren kunt u op het daarnaast gelegen parkeerterrein Wantveld. De ontvangst is vanaf 19.15 uur. Het programma begint strak om 20.00 uur!
 

SPECIALE AANMELDPROCEDURE


Aanmelden voor leden
Als lid dient u uzelf gewoon via de aanmeldbutton in de nieuwsbrief aan te melden. Let er daarbij wel op dat die aanmelding nog wel met een tweede klik bevestigd moet worden en dat u dan direct een standaard aanmeldbevestiging in uw scherm dient te krijgen. Zo niet dan kunt u zich eventueel ook opgeven met een mail naar andrekuipers@ondb.nl. Zie verder ook nog de info verderop bij “Entreekaarten”.

Aanmelden van introducees
Als introducees mogen dit keer alleen uw privé-partner en/of uw eigen kinderen (in de leeftijd tussen 12 en 18 jaar) mee, met een maximum van drie introducees per lid. Voor het aanmelden van deze introducees dient u een mail te sturen naar andrekuipers@ondb.nl.  Zie verder ook nog de info bij “Entreekaarten”.

Entreekaarten
Binnen enkele werkdagen nadat wij uw aanmelding(en) ontvangen hebben krijgt u een bevestigingsmail toegestuurd met daarin in pdf-formaat de persoonlijke entreekaarten (op naam en uniek genummerd) voor uzelf en uw eventuele introducee(s). U dient deze entreekaarten uit te printen en mee te nemen naar de Muze als entreebewijs. Zonder deze entreekaarten zou u mogelijk de toegang tot dit speciale event geweigerd kunnen worden, dus zorg dat u de print(s) bij u heeft! 

NB : Indien u vóór zaterdag 18 april nog GEEN bevestiging heeft ontvangen, neem dan even contact op met een van de projectleiders van dit event, Marieke of Marlies. 

Van de voorzitter

Ruimtelijk inzicht . . . .


Beste Lezer,

Het komende ONDB-event komt André Kuipers over de ruimte vertellen. “Ruimte” is een veelzijdig begrip: je kunt het geven, je kunt het nemen en je kunt er zelfs in zijn, sterker nog, je kunt zelfs ín een ruimte in dé ruimte zijn. En dát is nou precies waar André, uit eigen ervaring, alles van weet . . . . 
 

Want vanuit die “ruimte in de ruimte” (het ISS) heb je een waanzinnig mooi overzicht over die, zo op het oog zo vredige, planeet aarde. We kennen de beelden vast allemaal nog wel, André op zijn vaste stekkie bij het koepelraam uitkijkend over ons allen. Alleen schijn bedriegt daarbij nogal, want steeds meer inzoomend zie je dat er op die ogenschijnlijk vredige planeet juist nogal wat mis is. En om dat aan te pakken zullen we met zijn allen nog héél wat moeten ondernemen. 

Ondernemen is initiatief nemen en daarbij wil jij vooral zélf bepalen hoe dat precies te werk zou moeten gaan en welke ruimte je daarbij zou willen nemen. Alleen zou dat dan wel altijd op zo’n manier moeten gaan hoe je zelf ook een ander de ruimte zou willen geven als hij zou ondernemen. Juist die tolerantie en empathie leidt tot onderlinge verdraagzaamheid en dus tot écht verantwoord ondernemen. Geen rekening houden met het ondernemen van de ander leidt alleen maar tot conflicten.

Als je in de vorige alinea “ondernemen” in “geloven” zou wijzigen en “initiatief nemen” in “vertrouwen hebben”, dan heb je gelijk de grootste angel van het aardse probleem te pakken:

Geloven is vertrouwen hebben en daarbij wil jij vooral zélf bepalen hoe dat precies te werk zou moeten gaan en welke ruimte je daarbij zou willen nemen. Alleen zou dat dan wel altijd op zo’n manier moeten gaan hoe je zelf ook een ander de ruimte zou willen geven als hij zou geloven. Juist die tolerantie en empathie leidt tot onderlinge verdraagzaamheid en dus tot écht verantwoord geloven. Geen rekening houden met het geloven van de ander leidt alleen maar tot conflicten.

En om al die conflicten uiteindelijk op te lossen is tolerantie en empathie naar mijn idee de enige reële oplossing. Daar hebben we met zijn allen dan nog wel een lange weg in te gaan, maar dat hebben we gelukkig wel (voor een deel) zelf in de hand. Daarom heb ik die gevleugelde kreet van vroeger speciaal nog maar eens uit de mottenballen gehaald: Verbeter de wereld, begin bij jezelf . . . .   

Dus laten we in het vervolg om zelf verantwoord te ondernemen vooral elkaar de ruimte geven . . . .
           
Hans Zwetsloot
voorzitter ONDB