Ondernemersnetwerk duin- en bollenstreek
Terug naar overzicht
Uitnodiging voor event op 19/03/19

Hightech simplicity bij Havatec

Havatec BV in Nieuw-Vennep is dé internationale leverancier van sorteer-, bos- en handling-machines voor de snijbloemenindustrie. Het van oorsprong Noordwijkerhoutse bedrijf is medio 2018 verhuisd naar een nieuw pand in Nieuw-Vennep. Op 19 maart 2019 bezoekt het ONDB dit mooie bedrijf. Een uitgelezen kans de Havatec-machines en het nieuwe hightech pand te bekijken.
Havatec ontwikkelt, bouwt en installeert complete sorteer- en verwerkingslijnen voor snijbloemenproducenten. Met specifieke gradaties in technische oplossingen aan de machines, is er voor ieder bedrijf een degelijke oplossing die rendement oplevert. Havatec is gespecialiseerd in mechanische oplossingen gecombineerd met haar eigen softwareontwikkeling.

Innovatiedrift
De sorteermethoden van de Havatec-apparaten zijn gebaseerd op X-ray techniek, kleurencamera’s en infraroodstraling. Met de technologie van Havatec worden over de hele wereld vele bloemsoorten verwerkt, zoals chrysanten, trosrozen, gerbera’s, tulpen, alstroemeria’s, anjers, calla’s en lelies.
 


Havatec onderscheidt zich door een hoge innovatiedrift. De medewerkers volgen de laatste ontwikkelingen op technisch en mechanisch gebied en verdiepen zich voortdurend in alle nieuwtjes. Zo kunnen ze de wensen van klanten toepassen in innovatieve machines, zodat die klanten klaar zijn voor de toekomst. 

Directeuren Jan Kok en Mark Fikkers ontvangen het ONDB graag in hun nieuwe pand. Tot dinsdag 19 maart! Havatec BV, Kunaweg 1, Nieuw Vennep (navigatie: Valutaweg, Nieuw-Vennep; hoek Hoofdvaart).
 

Winnaar Innovatieprijs

Havatec luistert goed naar haar klanten werkt hard aan innovaties om snijbloemenkwekers optimaal van dienst te zijn. op de Mechanisatietentoonstelling, medio januari 2019 in Vijfhuizen, presenteerde het bedrijf de nieuwe hyacinten-ontboller. Havatec kreeg tijdens de beurs de Innovatieprijs 2019 toegekend voor deze vinding.

Verder introduceert Havatec in 2019  de T-Star Synchro-unit. Deze unit vergemakkelijkt het recht leggen op de Quality Buncher. De Pruikenplukker zorgt voor een betere ontworteling voordat de tulpen de ontboller in gaan. De MixTulipStar, de Havatec Bouquetline en de WAVE worden het komende jaar verder uitgebreid en ontwikkeld.

Nieuw pand
Het bedrijfspand van Havatec BV staat aan de Kunaweg 1 te Nieuw-Vennep. Een eyecatcher als je vanaf de A4 de N207 op de hoek van de Valutaweg naar het industrieterrein rijdt. Niet alleen de machines zijn hightech: ook in en om het pand zijn de nodige technische vernieuwingen die het pand ‘future proof’ maken.

Stem op Havatec voor De Sterkste Schakel
Havatec dingt mee voor de Publieksprijs van de Sterkste Schakel. Op 15 maart 2019 worden de verkiezingen gehouden. De Sterkste Schakel Kring Rijnland verenigt bedrijven in de regio die service en klantgerichtheid in hun DNA hebben.

Ook al heb je het bedrijf nog niet gezien, Havatec vindt het fijn als je op hen stemt. Vanaf 9  maart kun je inloggen en je stem uitbrengen. Noteer deze datum in je agenda! Hartelijk dank namens Havatec. Klik hier voor meer informatie http://sterkste-schakel.nl/genomineerden/i/havatec-b-v/

Van de voorzitter

Heren, a.u.b. de bril omlaag . . . .


Beste Lezer,

Alle all-time-warmterecords zijn de laatste tijd gebroken, dus het begint nu ineens in maart bijna alweer "korte-broeken-weer" te worden. En dat brengt mij dan altijd weer naar een flashback, die ik nu toch eens een keer met jullie wil delen. Je weet nooit wat voor "opvoedend karakter" er toch nog eens vanuit zou kunnen gaan . . . .

Het is die gevleugelde kreet uit vroeger jaren: "Heren, a.u.b de bril omhoog, dames zitten ook graag droog!", die je in je jonge leven al vrij snel op menig toilettegeltje hebt mogen aanschouwen. Zo ook ik, en dat maakt dat ook ik me als kleine jongen al snel keurig gedraag naar de gangbare etiquette. Gewoon netjes de bril omhoog en keurig staand plassen . . . .

En wat is er dan meer ontspannend dan tijdens het plassen te luisteren naar dat heerlijke, klaterende geluid van het vallende water (nou ja, water . . . . ). En met het groeien der jaren neemt dat relaxte geluid van dat geklater alleen maar toe (het wordt langer én het wordt luider). Want met het groeien der jaren neemt niet alleen de inhoud van de blaas toe, maar neemt ook automatisch de valhoogte toe. Tot die ene dag, dat je dat staande plassen als grote jongen ineens weer eens in korte broek doet. Of tot die ene dag dat je, als net samenwonend man, in je nieuwe woning het toilet ook eens mag schoonmaken. Zeker na een verjaardagsfeestje. Waar komen al die spetters toch vandaan . . . . ?

Doel van dat "bril omhoog" was om de bril niet onder de spetters te laten komen. Dan hoefden de notoire brilgebruikers niet eerst aan de schoonmaak te beginnen voordat zij hun behoefte konden doen. Maar waar kwamen al die kennelijk storende spetters, als die bril dan wel een keer omhoog stond, dan ineens allemaal terecht? Nou, gewoon op dezelfde plek, grotendeels in de pot, maar ook deels op de rand van de pot, of erger nog, gewoon ernaast op de vloer. En dat is dan alleen nog maar hetgeen je ziet. Want er bestaat ook nog zoiets als hetgeen je voelt. En dát zijn juist al die opspattende spetters, die veroorzaakt worden door het neervallende vocht. En die voel je, met een korte broek aan, pas echt heel erg goed. Met een lange broek natuurlijk niet, maar dan landen diezelfde spetters gewoon óp je broek in plaats van op je blote benen. Diezelfde broek, waar je daarna dan nog de hele dag (en soms nog enkele dagen meer) vrolijk mee rond blijft lopen . . . .

Dus laat het aanstaande "genderneutrale tijdperk" nu eens en mooie aanleiding zijn om het "zittend plassen" te promoten. Gewoon om alles te laten landen waar het ook echt hoort, namelijk "IN" de toiletpot en dus niet ernaast. Dat is wel zo prettig voor degene die na je komt en ook wel zo prettig voor de geur op de toilet en voor de schoonmaker. Dan rest de "fervente staande plasser" eigenlijk alleen nog maar de gang naar (de vlieg in) het urinoir, maar die zijn er in de regel ook altijd nog wel ergens te vinden; zeker in openbare gebouwen. En zo niet, bijvoorbeeld op die willekeurige verjaardag bij iemand thuis, dan wordt het nóg meer gewaardeerd als je de boodschap van deze column nu eens wel ter harte neemt . . . . 

Je zult wel denken, wat een gezeik, maar de kleine (of misschien zelfs wel de grote) boodschap is vanaf nu: "Heren, a.u.b. de bril omlaag . . . .", maar ga er vervolgens dan ook nog even netjes op zitten . . . .
           
Hans Zwetsloot
(voorzitter ONDB)