VERSLAG | 27-06-2023

ONDB sloepentocht

Traditie getrouw hebben we in de maand juni altijd ons succesvolle evenement 'ONDB Sloepentocht'. Gezien het prachtige weer de afgelopen weken leek er geen vuiltje aan de lucht en hadden we een leuk en gezellig evenement gepland met net even een andere insteek. Uiteraard had Patrick zijn boten weer beschikbaar gesteld voor ons.

Vrijdag nam hij contact met ons op of de oorspronkelijke datum nog wel doorging. 'Weerman Patrick' dacht dat het wellicht een idee was om de datum te verplaatsen gezien de barre weersomstandigheden en code geel die verwacht werden. Okay wat te doen? We hebben het weekend afgewacht en toen uiteindelijk toch maandag besloten om het evenement een week te verplaatsen. Kort van te voren, dat realiseerde wij ons ook. Maar het risico om te gaan varen met de verwachte weersvoorspellingen leek ons géén goed idee.

Alles verplaatst naar dinsdag 27 Juni 2023 alwaar het verzamelen was om 17:30 uur. Bij Olympia Charters werd iedereen ontvangen met een drankje. Na het woord van de voorzitter om 18:15 vertrokken we met de klaar liggende sloepen. Patrick heeft gezorgd voor de drankjes in de boten en Baaij Fresh had weer een schaal met heerlijke hapjes geregeld in alle boten. Iedereen was keurig op tijd, de zon scheen en het weer zag er goed uit. Met acht boten vertrokken we richting het gezellig Coazy in Warmond  waar we hartelijk werden ontvangen met een heerlijke hamburger een frietje en natuurlijk konden we hier een drankje nuttigen.

Nadat iedereen was voldaan zijn we weer de boot ingestapt en zetten we koers richting Leiden waar we een stop hadden gepland bij  L’Esperanza  zodat iedereen een sanitaire stop kon maken en we hier weer even konden genieten van een drankje en een hapje. Helaas was het inmiddels zachtjes gaan regenen. Het was te doen maar we hebben nog wel even getwijfeld om terug te gaan maar toch besloten om door te varen.  Voorzien van jasjes, capuchons (één boot had zelfs een paraplu mee) en de overkapping van de sloepen opgezet kwamen we weer terug in Warmond waar nog gezellig een drankje gedronken kon worden.

Wederom was het een succes mede doordat alle deelnemende leden erg flexibel waren om  het evenement te verzetten naar week later. Waarvoor onze dank!