Ondernemersnetwerk duin- en bollenstreek
Terug naar overzicht
Uitnodiging voor event op 19/01/16

Een goede presentatie is het halve werk…


Terugblikkend op de gezellige Gala-avond waar iedereen er prachtig en piekfijn uitzag willen we, met dat in gedachten, elkaar een gelukkig 2016 wensen bij Studio Royale in Noordwijkerhout en verder ingaan op het onderwerp: presentatie.
Op dinsdagavond 19 januari om 20.00 willen we graag de avond openen en proosten op het nieuwe jaar! Vanaf 19.30 is iedereen welkom. Studio Royale is een bijzondere locatie van 500m2 waar u uw ‘licht’ kunt opsteken. Wat dat betekent zal al direct bij aankomst duidelijk worden.Steven Bemelman heeft een schat aan ervaring die hij graag met u wil delen. Deze avond geeft hij u ook een blik in de keuken van het presenteren met beeld. O.a. met een projectie op een 5x8 meter scherm.

Uw kijk op fotografie en bewegend beeld zal nooit meer hetzelfde zijn. Nieuwsgierig geworden? Mis dan deze avond niet! We hopen u allen op tijd te mogen begroeten en elkaar daarna te spreken onder het genot van een hapje en een drankje.

Van de voorzitter

Zullen wij iets afspreken . . . . ?


Beste Lezer,

De afgelopen dagen zijn er op talrijke plaatsen weer heel wat handen geschud en glazen geheven op het nieuwe jaar, 2016. Altijd leuk om te zien dat zo'n begin van een nieuw jaar iedereen toch automatisch ook weer dat stukje extra energie geeft. Men heeft er duidelijk zin in, men is er klaar voor; er ligt tenslotte weer een heel nieuw jaar in het verschiet. Nieuwe ronde, nieuwe kansen . . . . 

Alleen kom je in de regel in die periode steeds meer tijd tekort om alles af te lopen. Alle gemeentes en vrijwel alle (ondernemers)verenigingen houden ieder hun eigen "feestje" en velen daarvan vallen dus automatisch op dezelfde dag. Zo waren er afgelopen maandag in de diverse Bollengemeentes al minimaal vijf gemeentelijke bijeenkomsten, gevolgd op dinsdag door nog eens minimaal drie nieuwjaarsrecepties van andere clubs. En dan is de week, of eigenlijk het jaar, nog maar net begonnen . . . .

Het wordt dus steeds maar drukker en drukker. Tijd daarom voor een beetje agendabeheer, want nu is hij nog zo lekker leeg en onbeschreven. En het voordeel van het nu alvast noteren van alle dit jaar nog komende festiviteiten maakt dat je, mocht je er tussendoor verder niet meer aan denken, er tegen die tijd toch automatisch weer tijdig aan herinnerd wordt en ze daarmee niet zou hoeven te vergeten. Of dat je er, bij het later alsnog inplannen van al die nog komende afspraken, in ieder geval nog rekening mee kunt houden.

Dus, mócht je agenda het niet al automatisch doen, noteer dan binnenkort eerst even al die zaken, die je nu toch al weet en waarvan het nu eenmaal nooit zo gewaardeerd wordt als je ze, veelal door de hectiek van dat moment, toch per ongeluk nog zou vergeten. Zet daarom allereerst de verjaardag van je partner en je kinderen erin en waar mogelijk ook die van je personeelsleden. Daarna niet te vergeten je eventuele trouwdag en ook moeder- en vaderdag en desnoods secretaressedag kunnen er alvast maar instaan.

En dan is het natuurlijk ook nog tijd om alle ONDB-events van dit jaar even vast te leggen, want ook die zijn voor het grootste deel al bekend. Hooguit dat er straks nog wat extra specials tussendoor komen, maar de reguliere bijeenkomsten liggen natuurlijk al lang weer vast. Daar heb je de komende nieuwsbrieven op zich helemaal niet voor nodig, die kun je ook nu al noteren. Gewoon voor de komende twaalf maanden alvast alle "derde dinsdagen" afblokken, in de regel vanaf een uur of half acht. Dan zijn die avonden alvast maar gereserveerd, want we gaan ook dit jaar weer hele leuke dingen doen.

En mocht er tegen die tijd dan toch nog iets tussen komen dat tóch "belangrijker" is, dan is dat natuurlijk helemaal niet erg. Dan meld je je tegen de tijd dat je de betreffende nieuwsbrief ontvangt gewoon "af" in plaats van "aan" en kom je toch gewoon niet; een ONDB-event is tenslotte geen verplichting . . . . 

Maar het voordeel van het nu al in je agenda afblokken van alle ONDB-avonden is wél, dat je niet straks per ongeluk al iets anders op die derde dinsdag afgesproken hebt, voordat de betreffende nieuwsbrief binnengekomen is. Want als je dan achteraf wél had willen komen dan zou je eerst weer iets om moeten gaan zetten wat je eigenlijk ook gewoon op een andere "niet-ONDB-dag" had kunnen afspreken.

Gewoon een gevalletje "regeren is vooruitzien". Wat dat laatste betreft moet die "derde dinsdag" toch ook eigenlijk niet zo moeilijk te onthouden zijn . . . . 

    
Hans Zwetsloot

(voorzitter ONDB)